Annika Carells Keramik

Ljungens Bigårdar - Gotland

Magmar Naturaprodukter HB

Börs Anders Öhman

 
Kunskapen, erfarenheten och en stark passion för musik
 

Namnet Börs i Börs Anders, är ett gårdsnamn i västra Dalarna. Jag har utbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med blåsinstrument och piano som huvudinstrument. Jag har arbetat som instrumentlärare i drygt 25 år och kunde under 15 år även ses i den beridna högvakten vid Stockholms slott. Under senare år har jag spelat bastuba i Stockholms Musikkår Tre Kronor.
Musiken har varit viktig för mig ända sedan barndomen. Jag föddes 1949 i Valparaiso i Chile, men har mina rötter i Dalarna. I dag bor jag i Berga-Tuna en mil väster om Nyköping, där jag också har min verkstad. 

Instrumenten tillverkade av Börsljudet

 

Ocarina

Jag tillverkar ocarinor i trä. 
Eller om man vill: Lergökar i träfrack.
Jag använder alla slags lövträ i tillverkningen. Dessa svarvar jag och borrar till lagom proportioner. Sedan tillverkar jag ett block, skär ett labium och borrar fingerhål på lämpliga ställen. Ocarinan har ett tonomfång från nio toner till en oktav + en kvart. Den är fullt kromatisk.
Börs-ocarinan har tagit det bästa från ocarina och blockflöjt..

 
 

 

Runkraft från Hudiksvall

Välkomna Runkraft

Tolkning av runor, startset runtolkning, smycken av ben, mjödhorn, drömfångare, gandstavar, shamanskallror, tavlor med visualiserande runor, sköldrar, svärd. Allt är eget hantverk.

Rambow/Katja med familj

Välkomna Rambow/Katja med familj

Fårskinn; korgar; lampor (grisblåsa-lampor från
Gotland) 

Medeltidssinspirerade möbler i massivt trä. 

Lukas med sina pälshantverk

Vi välkomnar Lukas Berghall med sina fanta.stika pälshantverk.

Lilla Valvet

Vi Välkomnar Patricia & Mats med sina fina handgjorda smycken.

INGAVARA Vikingaliv i rökens rike.

Vi välkomnar INGAVARA Vikingaliv i rökens rike.

Varor att sälja:__ Vi återskapar vikingatid och vikingatida hantverk, vi är med på olika marknader med både sånt som vi hantverkar själva och sånt vi i rollen som handelsmän säljer åt andra.  Tex nålbundet, brickbandsvävt, väskbyglar, pärlor, blingkedjor, brons o silversmycken, vikingabraud, handsydda klädesplagg, smide, glas och spel. 

Vi kommer att hantverka enligt gamla metoder med sömnad, nålbindning, brickbandsvävning samt tillverkning av väskor med egenhändigt tillverkade väskbyglar baserade på fynd från bland annat Birka. Våra produkter som vi har till försäljning är tillverkade av oss under året samt av våra handelspartners.

 

Vi erbjuder även vikingainspirerad flätning av hår, ristning av runor för barn samt hennatatuering. Kortare introduktionskurser i nålbindning samt brickbandsvävning

Betongalster & Inspiration

Vi välkomnar Robban och Lena med sina fina betongskulpturer.